Na jaké filmy a seriály se letos můžeme těšit?

Na jaké filmy a seriály se letos můžeme těšit?

24. 2. 2023
Koukáš rád/a na seriály nebo filmy? V dnešním článku se dozvíš, jaký seriál bude mít letos pokračovaní a jaké nové seriály odstartují. Dáme sem i nějaké tipy na filmy. Na čem sleduješ seriály? HBO, Netflix nebo Disney +?

 

Na čem koukat na seriály a filmy

U nás je možnost koukat na seriály nebo filmy hned na několika streamových službách. Jedná se například o Netlix, Disney+ a HBO. Všechny služby jsou placené. Kolik stojí předplatné, najdeš v odkazu, který vložíme pod článek. Můžeš se na to mrknout. Není to moc, ale pořád to něco stojí. Pokud na to nemáš a chtěl bys nějakou z těchto služeb využívat, zkus říct doma rodičům, jestli by ti to nezaplatili nebo nějakému kámoši. Můžete se o částku podělit a používat účet oba.

Netflix

Na Neflixu letos má vyjít několik dalších sérií oblíbených seriálů. Včera odstartovala třetí řada Outer Banks. Příběh je o tom, jak se banda kamarádů vydává hledat poklad a pátrá po zmizelém otci jednoho z nich. Do jejich životů a cesty přichází neustále nějaké komplikace. V březnu následuje dlouho očekávaná druhá série fantasy seriálu Světlo a Stíny. Příběh je založen na knížce Gríša a knížce Šest vran od Leigh Bardugové. Je to o mladé kouzelnici, která může svými schopnostmi zachránit svět. Během léta vyjde čtvrtá řada Tenkrát poprvé, kde indická dívka řeší své problémy na střední škole, hlavně s klukama. Tato řada má být i poslední. Během léta odstartuje i třetí řada Zaklínače. Tato série přináší protichůdné názory. Nějací fanoušci jsou nadšení, ale jiní už tolik ne, protože se čím dál tím více seriál odlišuje od knížek. Letos by měla dorazit také třetí řada Bridgertonovi. Tentokrát by tato řada měla být o příběhu Colina a Penelope.

HBO

Na HBO dorazila již v lednu první série nejvíce očekávaného seriálu The last of us. Seriál je natočen podle slavných videoher. Děj se odehrává v budoucnosti, dvacet let po zániku moderního civilizace. Nemoc zdecimovala skoro celá svět a jedinou nadějí na lék je čtrnáctiletá dívka. V březnu má premiéru seriál Boj o moc se svou čtvrtou sérií. Seriál sleduje životy potomků bohaté rodiny Royových. Letos by měla vyjít také třetí řada seriálu Stále v kurzu. Datum zatím nebyl zveřejněn. Jedná se o komediální drama o známé komičce Deborah Vance a jejího životní příběhu.

Disney +

Máš rád Marvel? Pokud ano, tak je k tomu Disney plus super. Všechny filmy a seriály od Marvel jsou k dispozici na Disney plus. V únoru má premiéru film Ant-man a wasp: Quantumania. V květnu by měla přijít řada na Strážce Galaxie 3 a v červnu pak na nového animovaného Spider mana. V červenci má premiéru film The Marvels.  Jedná se o pokračování filmu Captain Marvel. A posledním filmem, který letos vyjde je Lovec Kraven. Měl by mít premiéru v říjnu. Co se týče seriálů od Marvel studio, bude to letos další nářez. Na jaře by měl odstartovat nový seriál Tajná invaze. Přiběh je o tom, jak se Furry a Talos snaží zastavit mimozemské Skrully. Během léta pokračuje Loki s druhou sérií, odstartuje i nový seriál Echo a seriál Ironheart. Oba jsou založené na postavě z komiksu. V zimě vyjde nový seriál Agatha: coven of chaos, opět založený na stejnojmenné postavě z komiksu. Během roku má dorazit ještě druhá série What If.  Zatím se ale neví, kdy přesně. Seriál se zaměřuje na to, co by se stalo, kdyby hlavní momenty z filmů nastaly jinak. Zajímavé jsou i jiné seriály na Disney plus, i když nejsou od Marvel studio. V březnu dorazí třetí rada The Mandalorian a během tohoto roku dorazí i nový seriál Ahsoka. Oba se odehrávají ve světě Star Wars. The Mandalorina je o lovci, který se snaží uchránit malého tvora před nepřáteli a Ahsoka je spin-off seriálu The Mandalorian. Dalším novým seriálem, který se má během roku objevit je Percy Jackson and Olympians. Seriál je natočen podle knížek od Ricka Riordana. Mladistvý Percy Jackson zjistí, že je potomkem řeckého boha, Poseidona, a vydá se na dobrodružství, aby urovnal probíhající bitvu mezi bohy.

Pár tipů na filmy

Na závěr ještě nějaké tipy na filmy, kteří letos mají vyjít. Pokud jsi miloval/a seriál Teen wolf, můžeš se těšit, protože letos dorazí film. Takže se alespoň na chvíli vrátí oblíbení hrdinové.  V březnu následuje filmy Dungeon and Dragons: Čest zloděj. Tento film vznikl na náměty hry Dračí doupě a natáčel se celých deset let. Příběh je o zloději, který ukradne a poté předá předmět mágovi, který vyvolá díky tomu předmětu velké zlo. Zloděj a jeho parta se to poté snaží napravit. V prosinci pak má dorazit film Wonka. Příběh se zaměřuje na mladého Willyho Wonka, na jeho jedno z prvních dobrodružství.

Letos by měly přijít i další díly některých oblíbených filmů. Jedná se například o pokračování akčního filmu John Wick, letos už čtvrtý v řadě. Premiéru bude mít v březnu. Byl jsi fanoušek proslulého Indiana Jonese? Pokud ano, tak po dlouhé pauze přichází letos v létě další film s tímto hrdinou. Následovat bude další díl akčních filmů s Tomem Cruisem. O co jiného může jít než o Mission Impossible. Hojně navštěvovaným filmem v kině byla v roce 2021 Duna.  Toto scifi dílo vypráví o bojích uvnitř galaktického Impéria, v nich jde o ovládnutí planety Arrakis a melanže, což je vzácné koření, které poskytuje zvláštní psychické schopnosti, které umožňuje cestování vesmírem. Letos vyjde její druhá část. Myslíš, že bude mít stejný úspěch jako ta první část?

Je spousto dalších filmů a seriálů, na které můžeš koukat. Tady jsou jen nějaké tipy. Na jaké koukáš ty? I o tomhle si můžeme v terénu popovídat. Tak se na nás klidně obrať.

Vaše teréňačky Zuzka a Týna

Netflix - cena předplatného pro rok 2023 - Fondik.cz

Disney+ - ceník předplatného pro rok 2023 - TopSluzba.cz

HBO recenze - ceník předplatného vs. nabídka - 1t.cz - praktické návody a recenze

X