Nejočekávanější seriály a filmy 2024

Nejočekávanější seriály a filmy 2024

8. 2. 2024
Seriály a filmy sleduje v dnešní době snad úplně každý. Uvedeme tak zde, ty nejočekávanější a zajímavé filmy a seriály, které mají letos vyjít nebo pokračovat další sérií. Filmový průmysl byl loni celkově ovlivněn hollywoodskou stávku, tak si ji trochu přiblížíme, protože to posunulo premiéru spoustu filmů a seriálů.

 

Stávka v Hollywoodu

Na začátku je potřeba uvést, že spoustu filmů a seriálů ovlivnila stávka, která probíhala minulý rok v Hollywoodu. Stávka trvala skoro čtyři měsíce a v tu dobu se vlastně vůbec nenatáčelo, takže byly odloženy filmy i seriály. Trochu si tak stávku přiblížíme. Šlo o to, že odbory, které sdružují scénáristy a odbory, které sdružují herce, vyjednávaly se zástupci filmových společností lepší podmínky pro práci. Jako například lepší plat, aby se umělá inteligence nevyužívala na psaní scénářů apod. Šlo o velkou věc, která posunula podmínky herců a scénáristů na lepší úroveň.

Jaké filmy a seriály ovlivnila stávka?

Stávka ovlivnila celkově filmový průmysl a společnosti musely nějaké premiéry filmů a seriálů odložit. Netfix musel odložit premiéru třetí série seriálu Bridgertonovi, kterou všichni napjatě už očekáváme. Letos bychom se jí měli už dočkat a to v květnu. Musel být i odložen seriál Emily in Paris. Odsunuta byla pátá řada Strange things. Je to závěrečná řada, která přinese definitivní konec těchto hrdinů a jednoho z nejúspěšnějších seriálů Netflixu. Ovlivnilo to i natáčení Zaklínače. Pokud to dobře půjde, mohla by se další série objevit už letos. Zajímavostí je, že se vymění herec, který hrál Geralta. Místo Henryho Cavilla, který hrál podle všech fanoušků Geralta výborně, nastoupí Lima Hemsworth. Všichni jsou zvědaví, jak to bude vypadat, a jak tuto roli bude hrát. Velká rána byla pro fanoušky fantasy seriálů, když Netflix zrušil seriál Světlo a stíny. Oznámil to minulý rok, a důvod byl ten, že kvůli stávce přišla společnost o hodně peněz a nemá tak peníze na všechny plánované seriály.  Stávka se Dotkla se to i Marvelu. Byla posunuta premiéra seriálu Echo, a Agatha: Darkhold Diaries, Dále premiéra filmu Lovec Kraven. Snad vše vyjde už letos. Muselo se odsunout i natáčení filmu Captain America: Nový svět, Blade  či Thunderbolts Všechno je přesunuto až na rok 2025. Amazon musel odložit premiéru druhé řady Prstenů Moci. Doufají, že se jim to podaří vydat ještě v roce 2024, ale jisté to není. Pravděpodobně bude premiéra posunuta na rok 2025-2026. HBO muselo odložit natáčení druhé řady úspěšného seriálu Last of us. Letos pravděpodobně nevyjde.

Jak už bylo uvedeno, stávka ovlivnila mnoho, takže filmy a seriály, které mají vyjít v roce 2024, nejsou na 100 % jisté, že vyjdou. Proto seriály a filmy, které zde uvedeme, jsou jen orientační. Může se to ještě během tohoto roku vícekrát změnit.

Nejočekávanější filmy 2024 podle kinoboxu

Na stránkách kinoboxu je uvedeno několik filmů, které jsou podle této stránky nejočekávanější. Patří mezi ně například Duna 2, která také měla být už loni, ale posunulo se to. Další je Deadpool 3. Jedná se o pokračování úspěšných filmů od Marvel. Film Furiosa: Sága šíleného Maxe je akční scifi. Je to ze série filmu o Šíleném Maxovi. Tentokrát ale v tom nebude postava Maxe. Film je zaměřený na postavu Furiosy. Je to vlastně preguelem těch dosavadních filmů. Další akční scifi bude Království Planeta opic. Jak už název napovídá, je to o tom, že na zemi převládají opice. Velmi očekávaný je Gladiátor 2. Je to totiž už 23 let, kdy byl uveden film Gladiátor, takže všichni napjatě očekávají, jaké pokračování bude. Ví se, že film bude zaměřen na postavu Luciuse. Film Kosmonaut z Čech je natočen podle knihy a pojednává o kosmonautovi, který se vrátí na Zem, a zjišťuje, že to není takové, jako když odcházel. Pomáhá mu v životě stvoření, které se ukrývá v lodi. Z akčních filmů vyjdou letos dvě očekávané novinky. Argylle a Kaskadér. Takže, kdo má rád akčňáky, má se na co těšit. Zajímavou premiérou je také film Rivalové. Hlavní hrdinové v něm budou soutěžit na tenisovém turnaji. Kdo má rád Boba Marleyho, je určitě nadšený, protože má vyjít životopisný film o něm, s názvem Bob Marley: One love. Na seznamu jsou uvedeny i animované filmy jako V hlavě 2, Kun fu Panda 4 a Já padouch 4.

Netflix

Netflix tento rok uveden nějaké nové seriály i další pokračování jiných seriálů. Letos by měla být uvedena čtvrtá série Umbrella Academy, která má být i zároveň poslední. Bude mít bohužel jen 6 epizod. Seriál pojednává o sourozencích a každý z nich má nějaké výjimečné schopnostmi a musí společně zachránit svět. Uvede i pokračování Arcane, již druhou sérii. Děj seriálu je zasazen do světa videohry League of Legends, Je tom, že proti sobě válčí dvě města a využívají k tomu magické technologie. První série měla velAý úspěch. Byla vychválena animace, přiběh, postavy, dabing a výstavba světa. Bude to stejně vypadat i s druhou sérií? Z novinek, které Neflix letos chystá, můžeme zmínit Problém tří těles. Seriál vznikl na základě knížní série a právě Problém tří těles je její první díl. Příběh vypráví o prvním kontaktu lidstva s mimozemskou civilizací. Je to tedy dramatický scifi seriál od tvůrců Her o trůny. Vyjde již 21. března. Další je Avatar: Legenda o Aangovi. Jedná se o hranou adaptaci animovaného seriálu, který byl u lidí velice oblíben. Je to fantasy seriál, kde se chlapec musí naučit ovládnout své živelné schopnosti a navrátit rovnováhu do světa. Fanoušci s napětím očekávají, jestli bude hraná verze stejně dobrá jako ta animovaná. Super seriál by mohl být Mrtví mladí detektivové. Příběh je o tom, že jsou dva duchové, kteří jsou nejlepší přátelé a ačkoliv jsou mrtví, rozhodli se zůstat na Zemi a konat dobro. Seriál je součástí Sandmanova světa a vychází z komiksové série od Neila Gaimana. Seriál můžeme očekávat v dubnu. Již 25. ledna vyšla premiéra minisérie Griselda. Děj této minisérie se odehrává v 70. a 80. letech v Miami, kdy tam probíhaly kokainové války. Hlavní postavou je právě Griselda, která se stane právě v Miami šéfkou drogového podsvětí.

Amazon

Na Amazonu má vyjít seriál Fallout, který je vytvořen podle videohry. Příběh je takový, že povrch Země se stal neobyvatelný kvůli jaderným válkám, a tak se přeživší uchýlili do malých podzemních městských států. Takže pokud máš rád/a seriály o postapokalyptickém světě, tak je to seriál přímo pro tebe. Vychází 12. dubna.

Disney+

Disney chystá uvést hned tři nové seriály v tomto roce. Bude to znovu seriál se světa Star Wars s názvem Star Wars: The Acolyte. Je to nejranější seriál ze světa Star Wars vůbec, protože se odehrává 100 let před prvním filmem. Bývalá padawanka se znovu setkává se svým mistrem Jedi, aby vyšetřili sérii zločinů. Dalším zajímavým seriálem je Šógun. Je to minisérie, která vznikla podle knížky, a už byl i natočen film. Děj se bude odehrávat v Japonsku v roce 1600. A příběh je o tom, že se anglický námořník zapletete do válečného konfliktu. Chystá se seriálové zpracování Eragona, což je fantasy knížka od Christophera Paoliniho, která pojednává o dračích jezdcích. Byl už vytvořen film, ale ten moc úspěšný nebyl. Tak uvidíme, jak to bude se seriálem. Není ale jisté, že vyjde už letos.

HBO

Na HBO by měla vyjít druhá řada seriálu Rod draka. Seriál je ze světa Her o trůny a odehrává se 200 let před událostmi právě seriálu Hry o trůny.

Na jaké seriály koukáš ty? A na co se letos těšíš?

Vaše teréňačky Zuzka a Týna

 

 

 

X